Software Gestió Residències

Software de gestió per a l’atenció a la dependència. 

El més important és el benestar dels usuaris, ja siguin persones grans, amb alguna discapacitat, o fins i tot menors. Actualment, amb els avenços tecnològics que sorgeixen gairebé cada dia, es fa imprescindible posar-los al servei de qui més els necessita. Amb aquest objectiu en ment, s’ha creat el nostre programa Aegerus.

Que és Aegerus?

Consisteix en un sistema d’eines de software per a la gestió de residències assistides i sociosanitàries. Aegerus sorgeix per donar resposta a les necessitats dels centres sociosanitaris. Combinem la nostra experiència en software per a la gestió de residències assistides i sociosanitàries, tenint en compte les demandes del sector.

El resultat és un programa complet, que permet una gestió del dia-a-dia eficaç i fàcil.

Per què Aegerus?

La solució AEGERUS s’ha dissenyat per millorar l’atenció als residents o usuaris i la rendibilitat de la pràctica assistencial.

Hem tingut en compte diferents aspectes que participen en la gestió d’un centre sanitari. Des dels diferents aspectes relacionats amb la salut i el dia-a-dia de l’usuari, fins a la gestió administrativa del centre.

Quines són les claus de l’èxit del nostre programa?

  • El nostre software està basat en web (el núvol). Això resulta en múltiples beneficis: està disponible des de qualsevol lloc del món, permet una instal·lació senzilla i ràpida, independentment de l’equipament informàtic disponible. És accessible des de qualsevol dispositiu.
  • El software està pensat per al seu ús per professionals dels centres d’una manera senzilla i fàcil. La seva interfície és completa i s’adapta a les necessitats de cada un dels rols que participen en la vida del centre.
  • El nostre programa compleix amb la Llei de protecció de dades LOPD. Guarda la informació de forma segura i realitza còpies periòdicament, mantenint la integritat de les dades.
  • Disposem de servidors propis d’alta fiabilitat per a l’execució remota del software.
  • No només el nostre programa és complet. El nostre servei també. A més d’ajudar amb la migració al sistema, també formem al personal del centre en l’ús del software. 

Aegerus és present en més de 720 residències, i assisteix a 250.000 persones. És una solució provada per a l’assistència sanitària en la qual centenars d’empreses confien.

tercera edat

S’entén com a tercera edat o senectut a l’etapa que va després del venciment o l’edat adulta. L’edat a la qual comença varia en cada persona, ja que l’edat cronològica i l’edat biològica poden no coincidir. És a dir, l’estat físic de la persona pot correspondre al d’una persona més jove o més gran respecte als anys de vida que té. Normalment, s’estableix a partir dels 65 anys en endavant, encara que aquesta xifra legal varia depenent del país.

tercera edat


Un dels problemes més comuns que es poden presentar en aquesta etapa és el de la solitud. Es tracta d’un tema preocupant que guanya terreny en els nostres dies, degut en gran part als canvis que ha experimentat la nostra societat en les últimes dècades. Si bé hem experimentat avenços molt importants, també hi ha hagut ombres i aquesta és una d’elles. No obstant això, es tracta d’un problema que és possible revertir i en el qual s’està posant el focus cada vegada més.

Les necessitats emocionals de les persones – tercera edat

Les persones tenim necessitats emocionals i afectives. En el cas de la gent gran, l’estima i el reconeixement són de les més importants. Necessita saber-se valuoses per a l’entorn proper i la societat. No obstant això, amb la gradual pèrdua de la família (o el seu allunyament) i de les amistats al final poden acabar soles. Aquesta situació els provoca una tristesa i amargor que pot acabar en depressió i que, en qualsevol dels casos, acaba notant-se en la salut física.


Els motius perquè es doni aquesta situació són molt variats i, per desgràcia, també molt comuns. La pèrdua de la parella és un dels més importants, però hi ha més. És possible que es produeixi un allunyament de les amistats pel simple fet de presentar algun grau de dependència que faci a la persona gran tenir dificultats per veure-les. Les pors i inseguretats típics d’aquesta etapa són un altre factor, així com possibles malalties cròniques.


En resum, els motius pels quals una persona pot patir solitud en la tercera edat són variats i actuen en conjunt. Això no obstant, com a societat recau el deure de lluitar contra aquesta situació.

https://www.aramis.ad/

dieta sana

Se sap que una dieta sana és molt important per a mantenir una bona salut.

Amb els anys, aquesta importància es va acreixent, per la qual cosa el seu impacte en la salut augmenta. Per a les persones grans, el risc de malnutrició és major que en la resta de la població.

dieta sana

No importa que hi hagi patologies prèvies per a aquest augment del risc, és inherent a l’edat, per la qual cosa també pot donar-se en persones sanes.

És pel fet que l’organisme canvia amb els anys. Sentits com el gust perden les seves facultats i fins i tot algunes malalties poden fer que la persona no vulgui alimentar-se igual que feia abans. Per tant, cal vigilar molt de prop la nutrició.

A més, és recomanable realitzar exercici, per a poder compensar les ingestes calòriques, a més de tots els altres beneficis que aporta l’esport.

Què es recomana quant a nutrició per a una persona gran? – dieta sana

El més important és portar una dieta variada per a ingerir tots els nutrients necessaris.

Això sí, reduint el consum d’embotits i carns vermelles. En canvi, és bo prendre aliments rics en àcids grassos omega-6 i omega-3 (els peixos blaus són una gran font d’aquest tipus de greixos).

Els lactis també són molt recomanables, perquè proporcionen una aportació de calci abundant per a una dieta sana.

Perquè aquest calci sigui absorbit, a més del fòsfor, és necessària la vitamina Sr. D’aquesta manera, ajudarem a enfortir els ossos, una cosa molt necessària, ja que tendeixen a perdre calci a aquestes edats.

És a dir, convé prendre el Sol entre deu i quinze minuts al dia. Si no és possible, aliments com la mantega o els olis de peix també la proporcionen.

La fruita és una altra font de nutrients molt positiva, per la qual cosa el seu consum és recomanable que sigui abundant. Juntament amb ella, les verdures, hortalisses, llegums i cereals completen la dieta variada.

Les vitamines que aporten ajuden a mantenir el cos sa, i la fibra evita el restrenyiment i ajuda a mantenir la mobilitat de l’intestí, per la qual cosa es nota molt en les digestions.

https://www.aramis.ad/ – Dieta Sana

activa la ment

Activa la ment – La jubilació és una etapa de la vida en la qual es té més temps disponible. Això porta en moltes ocasions a una certa relaxació mental. En disminuir les preocupacions pels problemes laborals, el nostre cervell descansa. Ara bé, es tracta d’un òrgan que convé exercitar per a mantenir-lo en bon estat i prevenir malalties. De fet, les persones que han tingut nivells més alts d’activitat mental al llarg de la seva vida presenten menor risc de sofrir malalties relacionades amb les capacitats cognitives.

activa la ment

Relaxar-se no és dolent. De fet, és una cosa recomanable. No obstant això, un excés de relaxació continuat en el temps, igual que ocorre amb la resta del cos, porta al fet que perdi capacitats. Dit d’una altra manera: és necessari donar-li ús al capdavant perquè es mantingui en forma.

Què fer per a mantenir activa la ment?


No obstant això, és possible exercitar la ment en la jubilació amb pràctiques del dia a dia. Això té l’avantatge que, una vegada que es converteixin en rutines, no costarà esforç posar-se. Per exemple, la lectura és molt beneficiosa. Un llibre ens fa utilitzar la memòria. A més, llegir premsa també és molt bona idea. D’aquesta manera, estarem manejant conceptes més o menys complicats i exigint a la ment que s’activi.

Una altra forma de mantenir el cervell actiu és viatjar. Això no implica obligatòriament realitzar viatges llargs, sinó veure ciutats que poden ser pròximes, visitar museus, realitzar rutes turístiques, etcètera. D’aquesta forma rebrem estímuls que no són els comuns i obligarem el cervell a treballar.

Els jocs de taula són una altra bona idea per a mantenir el cap actiu. Tant el dominó, les cartes o qualsevol altre joc de taula ens farà haver de prendre decisions. A més, haurem de recordar què fan la resta de jugadors. Alhora, serveixen per a socialitzar, la qual cosa és molt beneficiós per a la salut mental.

En resum, és necessari mantenir la ment activa perquè no perdi facultats. Això no implica dedicar certes hores en exclusiva a exercitar-la, sinó que es pot fer d’una manera natural incloent rutines en el nostre dia a dia.

https://www.aramis.ad/bloc/ – Activa la ment

Exercitar-se en la tercera edat

Exercitar-se en la tercera edat – Una de les coses més recomanables per a mantenir la salut en la tercera edat és la realització d’exercici físic. L’Organització Mundial de la Salut recomana realitzar almenys 150 minuts setmanals d’activitats moderades o 75 minuts d’activitats més vigoroses. No obstant això, segons la mateixa OMS, l’aconsellable és el doble: 300 minuts d’activitat moderada o 150 de la més vigorosa.

Exercitar-se en la tercera edat

Exercitar-se en la tercera edat

A més, practicar també exercicis per a millorar l’equilibro és molt bo. D’aquesta manera, també es treballa la prevenció de caigudes. Convé, també, centrar-se en els principals grups musculars un parell de dies a la setmana com a mínim. Si bé qualsevol mena d’esport és apropiat mentre es donin les condicions necessàries, hi ha uns més recomanables que uns altres. Bé perquè el seu impacte és menor, bé perquè tenen altres beneficis associats a més de la millora física.

Alguns dels exercicis més recomanables:
Natació: Té un risc de lesions més baix que uns altres. Exercita grans grups musculars i a més és molt beneficiosa per a l’esquena. Sol ser un dels més recomanats.

Ciclisme: És ideal per a millorar la musculatura i el reg sanguini. A més, enforteix lligaments, tendons i ossos, per la qual cosa és bo per a evitar l’artrosi. A més, a l’ésser una activitat que normalment es realitza a l’aire lliure, permet relaxar-se veient paisatges.

Caminar: Moltes persones no consideren caminar com una activitat física, però això és una falsa creença. Es tracta d’un exercici amb baix impacte en les articulacions, que ajuda a enfortir-les. A més, ajuda a cremar calories, millora el cor i la capacitat respiratòria.

Estiraments: Milloren la flexibilitat i ajuden a evitar la seva pèrdua. Això és molt important de cara a mantenir una bona mobilitat, amb els consegüents beneficis com reduir el risc de caigudes. A més, és aconsellable començar amb estiraments qualsevol altra activitat esportiva.

Ball: Ajuda molt a millorar la flexibilitat i la coordinació. A més, té l’avantatge de tenir un component social que beneficia l’estabilitat mental.

Exercitar-se en la tercera edat – https://www.aramis.ad/

Residència geriàtrica

Residència geriàtrica – Els ingressos en residències poden decidir-se per molts motius. Cal tenir en compte tant a la persona que serà resident com a l’entorn social en el qual es troba. Pot ser que l’estat físic o mental impedeixi que rebi les cures pertinents per part de la família, que les necessitats excedeixin la seva capacitat. Això pot donar-se per molts factors. O, simplement, pot ser que el futur resident vulgui passar la seva vellesa rebent les millors cures des del primer moment. Ara bé, quan s’ha pres la decisió d’ingressar en una residència, és important tenir en compte certs factors.

Residència geriàtrica

Quins factors s’han de tenir en compte? – Residència Geriàtrica

En primer lloc, és molt important assessorar-se correctament. Si es coneix a algú en les residències entre les quals es planteja l’ingrés és molt bona idea preguntar-li, així com als seus familiars i amics. Hi ha molts tipus de residències i les seves capacitats i adaptacions varien enormement. És important tenir la seguretat que podran donar els serveis sol·licitats abans d’anar.

En segon lloc, és molt bona idea visitar-les. Veure el lloc, l’entorn en el qual es troba, les instal·lacions de les quals disposa. La disposició a ensenyar-la és un molt bon indicador de qualitat. Així podrem comprovar el nivell de neteja, l’ordre, si el mobiliari està deteriorat o no, o fins a quin punt. Si és possible veure fins i tot llocs com la cuina, millor.

A més, aprofitant la visita, és bona idea preguntar pels serveis, com els menús. Però no cal quedar-se aquí, resulta molt interessant saber si compten amb serveis mèdics i d’infermeria o si és extern. Si la disponibilitat és contínua o només durant unes hores o uns dies concrets. Per als serveis de fisioteràpia també convé saber aquestes coses, per a poder triar millor la residència que més s’adapti. I, sobretot, el valor que li donen a mantenir i conservar l’autonomia de la persona.

Òbviament, el preu és un factor important, així com els tipus de contracte, les clàusules que contenen, etcètera. Triar una residència no és senzill. L’important és seleccionar aquella que s’adeqüi el màxim possible a les necessitats.

Residència Geriàtrica – https://www.aramis.ad/

Disfrutar la jubilación

La jubilació ocorre quan una persona deixa de ser treballador en actiu i passa a ser inactiu laboralment. És una fase de la vida de tot treballador en la qual deixa de tenir ingressos pel seu treball, per la qual cosa passa a rebre una prestació de l’estat.

Això significa que tindrà molt més temps lliure, per la qual cosa s’obren moltes possibilitats per a gaudir de la vida.

Per tant, la jubilació suposa un gran canvi en la vida d’una persona. Abandona les seves rutines laborals i el seu rol en la societat canvia.

A molts jubilats, l’inici d’aquesta fase pot fer-los certa por.

És comú el temor a tenir massa temps lliure, o al fet que les persones que els envolten deixin de valorar el seu temps. També és molt comú intentar fer de cop tots els projectes que es tenien al cap. En aquest cas, ocorre just el contrari, es dóna una falta de temps i cau en l’estrès.

gaudir la jubilació

Què fer per a gaudir la jubilació?

Per a poder gaudir d’una bona jubilació l’important és intentar mantenir rutines i realitzar activitats d’una forma realista. Temps es té molt, però el dia solament ens dóna 24 hores. Cal planificar-se.

Una cosa molt important és realitzar vida social per gaudir la jubilació.

Quan es treballa, és normal conèixer gent i estar en contacte amb persones. Tanmateix, en la jubilació això requereix certa iniciativa. Per això és molt recomanable apuntar-se a excursions, associacions, anar a centres en els quals realitzin activitats, etcètera.

Una idea molt bona és practicar activitats esportives. L’esport és beneficiós en totes les fases de la vida. En aquesta, ho és més encara. Ajuda a prevenir malalties i a mantenir estabilitat psicològica. A més, generalment ajuda a interactuar amb altres persones, per la qual cosa resulta molt complet.

En resum, l’important per a gaudir d’una bona jubilació és no tenir por al que pugui passar. Suposa un canvi molt gran i obre un munt d’oportunitats per a gaudir de la vida. Per això, la clau està a no espantar-se i planificar bé el dia a dia.

Gaudir la jubilació – https://www.aramis.ad/