Dieta sana per a les persones majors – 2019

dieta sana

Se sap que una dieta sana és molt important per a mantenir una bona salut.

Amb els anys, aquesta importància es va acreixent, per la qual cosa el seu impacte en la salut augmenta. Per a les persones grans, el risc de malnutrició és major que en la resta de la població.

dieta sana

No importa que hi hagi patologies prèvies per a aquest augment del risc, és inherent a l’edat, per la qual cosa també pot donar-se en persones sanes.

És pel fet que l’organisme canvia amb els anys. Sentits com el gust perden les seves facultats i fins i tot algunes malalties poden fer que la persona no vulgui alimentar-se igual que feia abans. Per tant, cal vigilar molt de prop la nutrició.

A més, és recomanable realitzar exercici, per a poder compensar les ingestes calòriques, a més de tots els altres beneficis que aporta l’esport.

Què es recomana quant a nutrició per a una persona gran? – dieta sana

El més important és portar una dieta variada per a ingerir tots els nutrients necessaris.

Això sí, reduint el consum d’embotits i carns vermelles. En canvi, és bo prendre aliments rics en àcids grassos omega-6 i omega-3 (els peixos blaus són una gran font d’aquest tipus de greixos).

Els lactis també són molt recomanables, perquè proporcionen una aportació de calci abundant per a una dieta sana.

Perquè aquest calci sigui absorbit, a més del fòsfor, és necessària la vitamina Sr. D’aquesta manera, ajudarem a enfortir els ossos, una cosa molt necessària, ja que tendeixen a perdre calci a aquestes edats.

És a dir, convé prendre el Sol entre deu i quinze minuts al dia. Si no és possible, aliments com la mantega o els olis de peix també la proporcionen.

La fruita és una altra font de nutrients molt positiva, per la qual cosa el seu consum és recomanable que sigui abundant. Juntament amb ella, les verdures, hortalisses, llegums i cereals completen la dieta variada.

Les vitamines que aporten ajuden a mantenir el cos sa, i la fibra evita el restrenyiment i ajuda a mantenir la mobilitat de l’intestí, per la qual cosa es nota molt en les digestions.

https://www.aramis.ad/ – Dieta Sana

182 respostes

Els comentaris estàn tancats.