Què fer per a mantenir activa la ment? – 2019

activa la ment

Activa la ment – La jubilació és una etapa de la vida en la qual es té més temps disponible. Això porta en moltes ocasions a una certa relaxació mental. En disminuir les preocupacions pels problemes laborals, el nostre cervell descansa. Ara bé, es tracta d’un òrgan que convé exercitar per a mantenir-lo en bon estat i prevenir malalties. De fet, les persones que han tingut nivells més alts d’activitat mental al llarg de la seva vida presenten menor risc de sofrir malalties relacionades amb les capacitats cognitives.

activa la ment

Relaxar-se no és dolent. De fet, és una cosa recomanable. No obstant això, un excés de relaxació continuat en el temps, igual que ocorre amb la resta del cos, porta al fet que perdi capacitats. Dit d’una altra manera: és necessari donar-li ús al capdavant perquè es mantingui en forma.

Què fer per a mantenir activa la ment?


No obstant això, és possible exercitar la ment en la jubilació amb pràctiques del dia a dia. Això té l’avantatge que, una vegada que es converteixin en rutines, no costarà esforç posar-se. Per exemple, la lectura és molt beneficiosa. Un llibre ens fa utilitzar la memòria. A més, llegir premsa també és molt bona idea. D’aquesta manera, estarem manejant conceptes més o menys complicats i exigint a la ment que s’activi.

Una altra forma de mantenir el cervell actiu és viatjar. Això no implica obligatòriament realitzar viatges llargs, sinó veure ciutats que poden ser pròximes, visitar museus, realitzar rutes turístiques, etcètera. D’aquesta forma rebrem estímuls que no són els comuns i obligarem el cervell a treballar.

Els jocs de taula són una altra bona idea per a mantenir el cap actiu. Tant el dominó, les cartes o qualsevol altre joc de taula ens farà haver de prendre decisions. A més, haurem de recordar què fan la resta de jugadors. Alhora, serveixen per a socialitzar, la qual cosa és molt beneficiós per a la salut mental.

En resum, és necessari mantenir la ment activa perquè no perdi facultats. Això no implica dedicar certes hores en exclusiva a exercitar-la, sinó que es pot fer d’una manera natural incloent rutines en el nostre dia a dia.

https://www.aramis.ad/bloc/ – Activa la ment

235 respostes

Els comentaris estàn tancats.